Gyakran ismételt kérdések

Szükség van-e a PRAKTICAMP modulok engedélyezésére a közlekedési hatóságoknál?

Mivel készleteink teljesen kivehetőek, használatukhoz nincs szükség a járműre vonatkozó külön engedélyre; úgy kell kezelni, mint bármely más rakományt, amelyet szállítana.

Közúti ellenőrzés során mi történik, ha a járművünkbe be van csavarozva a raktérbútor, ugyanakkor a forgalmiban haszongépjármű szerepel?

Semmi sem fog történni; mivel járművének hátulja egy legális rakodótér, az ott szállított bútor  maradéktalanul a rögzítési pontokról eltávolítható, rakománynak tekintendő. Minden jogod megvan a szállításához, csupán a termék „eredetét” illik igazolni. (szállítólevél, számla, stb.)

A komplett nappali-háló kittek tartalmaznak e matracokat?

Igen, ezen készleteink általában cc 140 x 185 cm-es standard 8 cm-es matracokkal vannak ellátva.

Meg tudom nézni valahol beépítve ezeket a készleteket?

Természetesen! Forduljon hozzánk időpont egyeztetéshez a kapcsolatok fül alatti űrlap kitöltésével.

Azonnal használható a modul, mondjuk külső szerelő igénybevétele nélkül?

Igen, néhány perc alatt a gyári rögzítési pontokhoz erősítve azonnal használhatja.

Milyen további kiegészítőket javasolnak?

Fokozatosan felszerelheti magát olyan beépíthető kényelmi kiegészítőkkel, amelyek nem igénylik szakemberek közreműködését.

Pl.: Különböző hordozható hűtők.

Világításhoz, led lámpák mágneses vagy függesztett kivitelben (manapság nagyon széles a választék.)

Szellőztetés céljából az ablakkeretbe szorítható rácsokat.

Víztartályokat, hozzátartozó akár szivargyújtóba dugható mikrokapcsolós szivattyúval.

A kültéri zuhanyhoz pl. szolár zuhanyt.

Az elektromos autonómia érdekében munkaakkumulátorokat, napelemeket a töltéshez, invertereket, feszültségátalakítókat.

A főzéshez pedig kisebb nagyobb camping főző megoldásokat, mobil Wc, stb.

Tekintse meg kipróbált termékeinket a kiegészítők között

Szigetelni kell-e a jármű oldalfalát?

Szigetelni vagy nem ez itt a nagy kérdés. Ez nem feltétlenül szükséges; nyáron a kondenzáció kockázata minimális. Szezonban, ha jól szellőztetünk, nem kötelező a szigetelés.

Nagyon sokan egyáltalán nem telepítenek szigetelést a kisteherautóikba. Ha azonban mégis egy egyszerű módját szeretné választani a szigetelésnek, akkor azt tanácsoljuk, hogy vékony tömör szigetelést kell közvetlenül a fémlemezhez ragasztani párazáró fólia alkalmazása mellett, hogy megelőzze a páralecsapódás kialakulását. Természetesen a szellőztetés itt is erősen ajánlott.

Javaslunk legalább 10 mm-es vékony szigetelést, amely egy kompakt szigetelőszálas takaró 2 alumíniumlemez között (Hangcsökkentés, Hőállóság, nem éghető, szakadásálló). Ragassza fel közvetlenül egy erős kétoldalas szalaggal, és igazítsa a kocsiszekrény alakjához, hogy a harmatpont visszakerüljön a karosszéria külső felére. A raktér oldalburkolatait ezt követően helyezze vissza az eredeti helyükre, vagy telepítsen előre vágott készleteket, amelyeket erre a célra szakosodott gyártóktól szerezhet be.

Zajos-e a raktérbútor, amikor a kisteherautó mozgásban van?

Mivel a modulok nagyon stabilak és egymástól függetlenül rögzülnek, valamint rezgéscsillapító mini gumibakok is találhatóak rajtuk, nem idéznek elő semmiféle zajt, amikor a jármű mozgásban van.

A telepítéshez szükség van-e külső szakember igénybevételére?

A készlet telepítése nem igényel külső szakember beavatkozását, eltekintve az esetleges speciális igényekre, világítás, napelem, inverter, gáz, stb. A modulok egymáshoz, vagy az oldalfalra kapcsolódnak a fix rögzítési pontokhoz, akár egy kézi „crova” kulccsal is.

Mennyire nehezek a modulok a beszereléskor?

A rugalmas rendszerünk lehetővé teszi, hogy a bútorzatot egy felnőtt ember egyedül is mozgathatja.

Mennyi tároló helyet tudunk kialakítani a raktérbútor beépítésével?

A PRAKTICAMP nagyon tágas a helykialakítás szempontjából, hiszen alkalmazásával gyorsan elérhetünk akár  1100 liter tároló kapacitást is.

Nem nagyon problémás a nappali bútor hálóvá alakítása?

Igazán nem, mert a konstrukció lehetővé teszi az átalakítást szállítási módról nappali, majd éjszakai üzemmódra anélkül, hogy bármilyen alkatrészt szerelni kellene.

Használható-e a megvásárolt raktérbútor más járműben is?

Igen, a modulok univerzálisak és a legtöbb más típusú járművel is kompatibilisek.

Megnehezíti-e a vezetést a raktérbútor beépítése?

Nem, amennyiben betartjuk azokat a rakományrögzítésre vonatkozó általános szabályokat, amelyeket egyébként is be kell tartani az áruszállítás kapcsán.

Hogyan működik a konyha modul?

Bármennyire is hihetetlen, de a konyhamodul is harmonika-szerűen összehajtható arra az időre, amíg nem használjuk. Áll egy GN ½ es 20 cm mély mosogatóból és annak lefolyójából, opcióban GN1/3-os méretű 1-2 turista gázégőből 1250 Watt/égő (A gáz patron nem tartozék), 20 l-es tiszta ivóvíztartályból, 20 l-es szürke víz tartályból és elektromos szivattyúból, valamint egy mikrokapcsolós 12v-os hidegvizes csaptelepből. Az áramellátás történhet a kisteherautó szivargyújtójának kimenetéből, vagy kiegészítő akkumulátorból (nem tartozék). Konyhája így teljesen független; elhelyezhető a furgon bármely részében.

A modulok valóban ilyen kis helyre összerendezhetőek?

Igen. A szetteket könnyűre és helytakarékosra terveztük úgy, hogy még el se kelljen távolítani a járműből; 5 perc alatt ki-be nyitható.